Nieuwsbrief / e-zine
nummer 17 - december 2011

 


Schelden op het management: soms hard nodig, soms gaat het echt te ver

Schelden

En dan wordt je ontslagen na een beschuldiging van je werkgever dat je een manager een ‘kankerlul’ hebt genoemd, maar jij bestrijdt dit. Hoe gaat de rechter hiermee om? Het spreekt voor zich dat je je leidinggevende en collega’s met respect moet behandelen, maar onder druk kunnen sommige mensen zich toch laten gaan. Dergelijke akkefietjes kunnen dan snel escaleren en voor je het weet, krijg je een ontslagbrief thuis. Daarin staat dat je je manager ernstig uitgescholden hebt, terwijl dat niet zo is.
lees verder


 
 

Geen omgang en gezag meer

Een vader die zegt uit angst voor zijn schuldeisers op een geheim adres te wonen, kan zijn gezag en omgang met zijn kinderen verliezen.
Het uitoefenen van gezamenlijk gezag betekent dat ouders samen beslissingen nemen aangaande de opvoeding en verzorging van hun kinderen. Indien ouders scheiden, dan blijft het gezamenlijk gezag meestal gehandhaafd. Onder omstandigheden kan echter één van de ouders alleen met het gezag belast worden. Dat is dus bijvoorbeeld het geval wanneer één van de ouders een geheim adres heeft om uit het vizier van zijn schuldeisers te blijven en dat niet aan zijn ex-partner wil mededelen.
lees verder


 
 

Overlast is zeker reden voor ontruiming

Hoewel overlast door een huurder zeker reden tot ontruiming van de woning kan zijn, is dit niet het geval als de overlast slechts van tijdelijke aard is geweest. Als je een woning of appartement hebt gehuurd, dan dien je je natuurlijk als goed huurder te gedragen. Hieronder valt onder meer de plicht om geen overlast aan omwonenden te veroorzaken. Voldoe je niet aan deze plicht, dan kan de verhuurder naar de kantonrechter stappen en vragen of de huurovereenkomst kan worden ontbonden en het gehuurde ontruimd. Indien de rechter dat verzoek toewijst, dien je de woning te verlaten.
lees verder


 
 

Wij zijn verhuisd!

Zoals reeds eerder aangekondigd hebben we een nieuw onderkomen.
Vanaf heden bent u welkom op onze nieuwe locatie aan de Nijverheidsweg 6,
3433 NP Nieuwegein. Alle verdere bereikbaarheidsgegevens blijven dezelfde.
Wilt u s.v.p. onze nieuwe adresgegeven verwerken in uw administratie?
klik hier


 


 
 

Indexering alimentaties (percentage voor 2012 vastgesteld)

Met ingang van 1 januari 2012 worden de uitkeringen voor levensonderhoud wettelijk verhoogd. Het percentage is vastgesteld op 1,3%.

Het percentage van 1.3 % geldt automatisch voor alle alimentaties, tenzij anders is afgesproken. De verhoging van de alimentatie wordt berekend over het uitkeringsbedrag zoals het op 31 december 2011 vaststond, was vastgesteld of was gewijzigd.
 
 

Sociale media

Wilt u op de hoogte blijven over de laatste juridische nieuwsfeiten, arbeidsrechterlijke of familierechtelijke tips en weetjes van ons advocatenkantoor, volg dan Felix Verbeek op Twitter en LinkedIn

 


 
 

Fijne Feestdagen

Via deze weg willen wij u bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Wij wensen u hele fijne feestdagen toe en naast een gezond ook een rechtvaardig 2012. 
 

Verbeek Advocatuur & Belastingen - Nijverheidsweg 6 - 3433 NP Nieuwegein -
tel. 030 – 601 92 92 - fax 084 - 220 2072 - [email protected]

 

Disclaimer
Als relatie van Verbeek Advocatuur & Belastingen, ontvangt u deze nieuwsbrief over actualiteiten op juridisch en belastingtechnisch gebied.
Deze nieuwsbrief ontvangt u geheel vrijblijvend. Indien u dat niet wenst, klik hier om u uit te schrijven. Verzendoplage: 660
.

Noot: Onder geen der artikelen staat een bronvermelding, doch deze wordt u per omgaande verstrekt door de redactie.